ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση κορυφής

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη συνάντησε τον Πρόεδρο της Ιταλίας Sergio Mattarella

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
Συνάντηση κορυφής

Με αφορμή του XIX Ηigh Level Meeting του Nizami Ganjavi International Center, που πραγματοποιείται στην Ρώμη, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Μattarella υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Quirinal Palace, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού και παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους.

Τζένιφερ Λόπεζ με καυτό κόκκινο μπικίνι
Τζένιφερ Λόπεζ με καυτό κόκκινο μπικίνι

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και της ομιλίας του, συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το σημαντικό έργο του οργανισμού που φέρνει κοντά ηγέτες από διάφορα κράτη σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο με στόχο την ειρήνη, την ασφάλεια, την αποφυγή της βίας και την ανάπτυξη εν όψει της ατζέντας του 2030.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι Co-Chair του οργανισμού: Dr Vaira VikeFreiberga και Dr Ismail Serageldin καθώς και ο Franco Frattini, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε όταν η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ως ιδρυτικό μέλος του Nizami Ganjavi International Center απηύθυνε χαιρετισμό και παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας εκ μέρους όλων των μελών, τη συμβολική τιμητική πλακέτα με ένα χρυσό κλαδί ελιάς.

 

 

 

 

Απευθυνόμενη στον κύριο Mattarella, η Μαριάννα Β.  Βαρδινογιάννη είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που σας γνωρίζω και θα ήθελα να σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.  Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας πρόσκληση και για την πολύτιμη στήριξη σας στον διεθνή οργανισμό Nizami Ganjavi International Center.  Σας παρακαλώ να δεχτείτε αυτό το συμβολικό δώρο ως αναγνώριση της υπέρτατης ανθρωπιστικής σας συνεισφοράς σε όλο τον κόσμο.  Είναι ένα κλαδί ελιάς που συμβολίζει την ειρήνη και την ευημερία, ένα δώρο για εσάς και για την ένδοξη χώρα σας.  Ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO θα ήθελα να σας θέσω και το θέμα της προστασίας των μνημείων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή, ένα θέμα με το οποίο γνωρίζω καλά πως ασχολείστε προσωπικά τόσο εσείς, όσο και ο Έλληνας Πρόεδρος».

Ο Ιταλός πρόεδρος από την πλευρά του ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη και τόνισε τη σημασία της προστασίας των μνημείων από την κλιματική αλλαγή, λέγοντας της ότι η βοήθειά της θα είναι πολύτιμη και της ζήτησε να εκκινήσει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το γραφείο του άμεσα.

IN FOCUS

Νέα σελίδα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Νέα σελίδα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Μαίρη Αυγερινοπουλου 21/01/2021
Μάϊκλ Ντάγκλας: Η πρώτη συνάντηση με τον Ράϊντερ!

Μάϊκλ Ντάγκλας: Η πρώτη συνάντηση με τον Ράϊντερ!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/01/2021
Έλον Μασκ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 191 δισεκατομμύρια δολάρια!

Έλον Μασκ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 191 δισεκατομμύρια δολάρια!

Μαριάννα Νομικού 08/01/2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιανουάριος: Ξεκινούν οι αλλαγές

Ιανουάριος: Ξεκινούν οι αλλαγές

Μαίρη Αυγερινοπουλου 31/12/2020
Εurovision 2021: Ναι θα γίνει.

Εurovision 2021: Ναι θα γίνει.

Δέσποινα Πετρίδου 11/01/2021
Παραδοσιακό πεντανόστιμο κανταΐφι

Παραδοσιακό πεντανόστιμο κανταΐφι

Asist Team 01/01/2021
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!