FLASH

Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για υπέροχο Carrot Cake

Η Υβόννη Μπόσνιακ "μένει σπίτι" και φτιάχνει λαχταριστό Carrot Cake.

asist team
Σταύρος Θεοφάνους /
Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για υπέροχο Carrot Cake

H Υβόννη Μπόσνιακ “Μένει Σπίτι” και φροντίζει να φτιάχνει ωραίες συνταγές, ιδανικές για τις ημέρες της παραμονής εντός των τεσσάρων τοιχών.

Βιβλία: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και «ΠΕΔΙΟ»
Βιβλία: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και «ΠΕΔΙΟ»

Μπαίνουμε στην κουζίνα και αντιγράφουμε την συνταγή της για ένα Carrot Cake που μοιάζει, αν μη τι άλλο, πεντανόστιμο.

Διαβάστε επίσης: Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για σπιτικά ψωμάκια

https://www.instagram.com/p/B-Wxl3ujurR/

Η συνταγή για το Carrot Cake της Υβόννης Μπόσνιακ

Για το κέικ θα χρειαστούμε

340 γρ. τριμμένο καρότο
100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ άρωμα βανίλιας
240 ml σπορέλαιο
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ σόδα μαγειρικής
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κανέλα

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού θα χρειαστούμε

150 γρ. βούτυρο
2 κ.γ άρωμα βανίλιας
220 γρ. ζάχαρη άχνη
900 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια.

Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι.
Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά.
Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά.

Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά.

Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.

Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας.

Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ.

Καλή όρεξη!

IN FOCUS

Οι Κυρίες των Αθηνών: Το Χρονικό της φινέτσας

Οι Κυρίες των Αθηνών: Το Χρονικό της φινέτσας

Asist Team 04/06/2020
Νεαροί γαλαζοαίματοι που θα ανέβουν στον θρόνο

Νεαροί γαλαζοαίματοι που θα ανέβουν στον θρόνο

Αλεξία Ζάβρα 04/06/2020
Ο Πρίγκιπας Κάρολος μιλά για την ζωή μετά τον κορονοϊό

Ο Πρίγκιπας Κάρολος μιλά για την ζωή μετά τον κορονοϊό

Σταύρος Θεοφάνους 05/06/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δυτική Μεσσηνία: Ένας τόπος ιστορικός, με αυθεντική ομορφιά

Δυτική Μεσσηνία: Ένας τόπος ιστορικός, με αυθεντική ομορφιά

Γωγώ Αυγερινοπούλου 23/05/2020
Πάτμος: αρχοντική, κατανυκτική, όμορφη!

Πάτμος: αρχοντική, κατανυκτική, όμορφη!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 12/05/2020
Asist.gr: Παρουσίαση του site στο Gala του «Πρώτου Θέματος»

Asist.gr: Παρουσίαση του site στο Gala του «Πρώτου Θέματος»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 24/02/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!