ΔΙΕΘΝΗ

Αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ

Με μία ανακοίνωση χωρίς προηγούμενο ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ ξεκαθαρίζουν ότι αποφάσισαν να αποσυρθούν ως ανώτερα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να δουλέψουν για να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι

asist team
Αλεξία Ζάβρα /
Αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ

Αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε “σεισμό” στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Με ανάρτησή τους στο Instagram ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ξεκαθαρίζουν ότι επιθυμούν να έχουν έναν νέο, προοδευτικό ρόλο σε αυτόν τον θεσμό.

Δείτε τη χημεία ανάμεσα σε Μπραντ Πιτ και Τζένιφερ Άνιστον να ενθουσιάζει τους συναδέλφους τους
Δείτε τη χημεία ανάμεσα σε Μπραντ Πιτ και Τζένιφερ Άνιστον να ενθουσιάζει τους συναδέλφους τους

 

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Στην ανάρτησή τους ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ γράφουν:

“Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να προβούμε σε μια μετάβαση φέτος, αρχίζοντας να χαράσσουμε έναν νέο, προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό τον θεσμό. Σκοπεύουμε να “κάνουμε πίσω” ως ανώτερα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα, τη Βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αισθανόμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε τώρα να μοιράζουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε πιστοί στο καθήκον μας απέναντι στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις οργανώσεις που υποστηρίζουμε.

Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να αναθρέψουμε τον γιο μας με σεβασμό στη βασιλική παράδοση μέσα στην οποία γεννήθηκε, ενώ θα δώσουμε στην οικογένειά μας τον χώρο ώστε να επικεντρωθεί στο επόμενο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού επόμενου νέου βήματος, την ώρα που συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αυτού Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλα τα εμπλεκόμενα μέλη. Μέχρι τότε, παρακαλούμε αποδεχθείτε τις ευχαριστίες μας για την συνεχή τη συνεχή υποστήριξή σας. “- Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ.”

Η νέα τους πορεία έχει τον τίτλο Sussexroyal

Στο τέλος της ανάρτησής τους ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ, Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ, παραπέμπουν τους 10 εκατομμύρια followers τους στη νέα ιστοσελίδα της “φιλανθρωπικής τους οντότητας” Sussexroyal.

Στο sussexroyal.com παρουσιάζουν τη νέα τους πορεία σε τρεις άξονες “Υποστηρίζοντας την Κοινότητα”, “Υπηρετώντας τη Μοναρχία”, “Ενισχύοντας την Κοινοπολιτεία”.

Στην ενότητα “Υποστηρίζοντας την Κοινότητα” γράφουν: “Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ πιστεύουν στη δύναμη που μοιραζόμαστε και το πνεύμα της κοινότητας”.

Στην ενότητα “Υπηρετώντας τη Μοναρχία” γράφουν: “Η ιστορία της βρετανικής μοναρχίας είναι γεμάτη παράδοση και υπερηφάνεια, ως η παλαιότερη μορφή κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Στην ενότητα “Ενισχύοντας την Κοινοπολιτεία” γράφουν: Η Κοινοπολιτεία είναι μια παγκόσμια οικογένεια 53 χωρών, που συνδέονται από την κοινή ιστορία και την παράδοση, εργάζονται για να προωθήσουν ένα μέλλον ειρήνης, δημοκρατίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους”.

Είχε διαρρεύσει ότι ετοίμαζαν τη δική τους “παγκόσμια αυτοκρατορία”

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είχαν πάρει άδεια από τα βασιλικά τους καθήκοντα για έξι εβδομάδες, τις οποίες πέρασαν στον Καναδά με τον γιό τους Άρτσι που είναι οκτώ μηνών. Λίγες μέρες πριν γυρίσουν, διέρρευσε η πληροφορία ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ έχουν κατοχυρώσει 100 προϊόντα και υπηρεσίες και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δική τους “παγκόσμια αυτοκρατορία” που θα περιλαμβάνει αλυσίδα ρούχων και επιχειρήσεις στον Τύπο. Αναμένουμε τις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν σύντομα για τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

 

IN FOCUS

Ποιες διασημότητες ζητούν από τα social media να εμποδίσουν τη ρητορική του μίσους;

Ποιες διασημότητες ζητούν από τα social media να εμποδίσουν τη ρητορική του μίσους;

Πάρης Κορμάρης 17/09/2020
Η Ελισάβετ χάνει ένα μέρος του βασιλείου της και η Ριάνα καραδοκεί

Η Ελισάβετ χάνει ένα μέρος του βασιλείου της και η Ριάνα καραδοκεί

Πάρης Κορμάρης 17/09/2020
Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Επιστρέφει στο Broadway μαζί με τον σύζυγό της

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Επιστρέφει στο Broadway μαζί με τον σύζυγό της

Σταύρος Θεοφάνους 17/09/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αστυπάλαια: Η Πεταλούδα του Αιγαίου

Αστυπάλαια: Η Πεταλούδα του Αιγαίου

Asist Team 11/09/2020
Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Asist Team 08/09/2020
Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Asist Team 04/09/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!