ΚΟΣΜΙΚΑ

To Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα

Ο καταξιωμένος παραγωγός Τζιάνι Νουνάρι σχεδιάζει να γυρίσει στο προσεχές μέλλον τρεις ταινίες με θέμα την Ελλάδα.

asist team
Μαριάννα Νομικού /
To Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα

Γεύμα εργασίας και επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με τους κορυφαίους παραγωγούς Τζιάνι Νουνάρι  («300», «Immortals», «300: Rise of an Empire», «Alexander», «Τhe Departed», «Shutter Island», «Se7en»), και Άλαν Σίγκελ («Law Abiding Citizen», «Olympus has Fallen», «Hunter Killer», «Den of Thieves», «London Has Fallen»), και τον Αμερικανό ηθοποιό Μπίλι Ζέιν  («Titanic», «Cleopatra», «Back to the Future», «The Phantom») οργάνωσε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). Στόχος της Ένωσης η προσέλκυση Διεθνών Κινηματογραφικών Παραγωγών του Χόλιγουντ στην Ελλάδα.

Τζένιφερ Λόπεζ με καυτό κόκκινο μπικίνι
Τζένιφερ Λόπεζ με καυτό κόκκινο μπικίνι

Η επίσκεψη στην Ακρόπολη έγινε παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και κατά τη διάρκεια της επίσημης ξενάγησης οι συζητήσεις με τους παραγωγούς εστίασαν στην πλούσια ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, τα σπάνια μνημεία-σύμβολα και την δύναμη του «Brand» της χώρας, το οποίο είναι ενιαίο, αλλά ταυτόχρονα, πλούσιο και πολυδιάστατο (Αθήνα, Σπάρτη, Ολυμπισμός, Ιστορία, Αρχαία, Μακεδονία).

Στο γεύμα που ακολούθησε, συζητήθηκε το φιλικό πλαίσιο που διαμορφώνει η πολιτεία για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα και συμπράξεων με την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, που θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο και της ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, στον τόπο της.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ηγήθηκε της συζήτησης, αναλύοντας τις προνομιακές διατάξεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει νομοθετήσει η Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, και επενδύσεις στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Ελληνική Κινηματογραφική Βιομηχανία μέσω συμπράξεων και συνεργασιών «win-win» χαρακτήρα. Σε αντίστοιχο κύμα κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του Ελληνικού κινηματογράφου και τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο γεύμα.

Στο επίσημο γεύμα εργασίας με τους κορυφαίους διεθνείς καλεσμένους συμμετείχαν ακόμη: ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, οι παραγωγοί Andre Lemmers και Joseph Samaan, ο Παύλος Ευθυμίου, ο Χρήστος Βαρδίκος, o σκηνοθέτης  Δημήτρης Σταματόπουλος και η Σύμβουλος της Αμερικανικής Πρεσβείας Cynthia Harvey.

Ο καταξιωμένος παραγωγός Τζιάνι Νουνάρι  αποκάλυψε πως σχεδιάζει να γυρίσει στο προσεχές μέλλον τρεις ταινίες με θέμα την Ελλάδα. Συγκεκριμένα μία ταινία που θα εστιάζει στην επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη μετά την Τροία και την «Οδύσσεια», την συνέχεια των «300» ή «300 ΙΙΙ», καθώς και την συνέχεια των «Immortals» ή «Immortals II». Επίσης, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από τον Άλαν Σίγκελ για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα με ευρύτερη θεματολογία.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε και συντόνισε ο Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο Κρίστιαν Χατζημηνά.

(Φωτογραφία εξωφύλλου: Andre Lemmens, Βασίλης Αποστολόπουλος, Μπίλι Ζέιν, Άλαν Σίγκελ, Χάρης Θεοχάρης, Τζιάνι Νουνάρι, Παύλος Ευθυμίου)

STUDIO PANOULIS

 

 

 

 

 

 

IN FOCUS

Νέα σελίδα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Νέα σελίδα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Μαίρη Αυγερινοπουλου 21/01/2021
Μάϊκλ Ντάγκλας: Η πρώτη συνάντηση με τον Ράϊντερ!

Μάϊκλ Ντάγκλας: Η πρώτη συνάντηση με τον Ράϊντερ!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/01/2021
Έλον Μασκ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 191 δισεκατομμύρια δολάρια!

Έλον Μασκ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 191 δισεκατομμύρια δολάρια!

Μαριάννα Νομικού 08/01/2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιανουάριος: Ξεκινούν οι αλλαγές

Ιανουάριος: Ξεκινούν οι αλλαγές

Μαίρη Αυγερινοπουλου 31/12/2020
Εurovision 2021: Ναι θα γίνει.

Εurovision 2021: Ναι θα γίνει.

Δέσποινα Πετρίδου 11/01/2021
Παραδοσιακό πεντανόστιμο κανταΐφι

Παραδοσιακό πεντανόστιμο κανταΐφι

Asist Team 01/01/2021
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!