BEAUTY

Botox λαιμού με ιστορικό όνομα

Botox λαιμού ή Botox Nefertiti. Μια θεραπεία σταθμός για τη σύσφιξη του λαιμού. Ομορφιά εμπνευσμένη από την αρχαία Αίγυπτο. Ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης το εξηγεί αναλυτικά.

asist team
Asist Team /
Botox λαιμού με ιστορικό όνομα

Η αρχαία Αίγυπτος, φημισμένη για το κάλος της και για την ομορφιά των βασιλισσών της, έδωσε έμπνευση και χρήσιμες πληροφορίες στην σύγχρονη αισθητική δερματολογία.

Τζένιφερ Λόπεζ με καυτό κόκκινο μπικίνι
Τζένιφερ Λόπεζ με καυτό κόκκινο μπικίνι

Η βασίλισσα Κλεοπάτρα, μας “έμαθε” τις ευεργετικές ιδιότητες του χημικού πίλινγκ και η βασίλισσα Νεφερτίτη, μ’ ένα πρόσωπο με καλά καθορισμένο σαγόνι, με οριοθετημένο περίγραμμα, με μακρύ λαιμό και δίχως χαλάρωση, ήταν μοντέλο ομορφιάς και νεότητας από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου.

Τι είναι το Nefertiti Botox;

Είναι μία ενέσιμη τεχνική, η οποία επανακαθορίζει τις κομψές γραμμές του σαγονιού και του λαιμού, κάνοντας το κάτω μέρος του προσώπου να φαίνεται νεανικότερο και πιο όμορφο, χωρίς χειρουργική επέμβαση και χρόνο αποκατάστασης.

Καθώς μεγαλώνουμε, οι επιδράσεις της βαρύτητας, η γενετική κληρονομικότητα καθώς και το περιβάλλον προκαλούν χαλάρωση στο δέρμα, που χάνει την ελαστικότητά του. Το λίπος του προσώπου σιγά σιγά αποδομείται και το εναπομένον «μετατοπίζεται» προς τα κάτω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δομή των οστών του κατώτερου προσώπου να γίνεται λιγότερο ορατή και να χάνεται το τεντωμένο νεανικό περίγραμμα του.

Επομένως, η απώλεια του ορισμού του σαγονιού και η επίδοση όλης της περιοχής της κάτω γνάθου καθώς και η χαλάρωση του λαιμού είναι σημαντικά χαρακτηριστικά γήρανσης του προσώπου.

Τι πετυχαίνουμε με το Nefertiti Botox;

  • Μειώνονται οι κάθετες (και ελαφρώς οι οριζόντιες)  ρυτίδες του λαιμού
  • Μειώνεται η χαλάρωση του δέρματος που εμφανίζεται πάνω στους μύες
  • Απαλύνει τις γραμμές “μαριονέτας –πικρίας”
  • Βελτιώνει και επαναπροσδιορίζει το σχήμα του προσώπου τονίζοντας το περίγραμμα.

Πώς γίνεται – Τρόπος δράσης

Η πιο διαδεδομένη και πιο εφαρμοσμένη θεραπεία στον κόσμο, η θεραπεία Botox, αρχικά εστιάστηκε στην πάνω και μέση γραμμή του προσώπου (μέτωπο, μεσόφρυο, περιοφθαλμικά). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξομαλυνθούν σημαντικά οι ρυτίδες και οι βαθιές πτυχές στο μέσο και άνω πρόσωπο, δημιουργώντας ανισορροπία σε άλλα σημεία του προσώπου, όπως στο κάτω μέρος και στο λαιμό.

Σήμερα, η θεραπεία Botox εφαρμοζόμενη από εξειδικευμένους δερματολόγους ή πλαστικούς χειρούργους, δίνει λύση και σ’ αυτό το πρόβλημα μέσω της τεχνικής του Nefertiti Botox, αποφεύγοντας ή μεταχρονολογώντας έτσι το κατώτερο χειρουργικό lifting.

Με την τεχνική Nefertiti Botox, εγχύουμε Botox κατά μήκος της κάτω γνάθου, καθώς και κάτω από την πλευρά του λαιμού, κατά μήκος του μυώδους πλατύσματος.

Στις περιοχές αυτές, η έλξη των μυών είναι προς τα κάτω. Με την έγχυση του Botox στις περιοχές αυτές, οι συγκεκριμένοι μύες «χαλαρώνουν» την έλξη τους προς τα κάτω, αφήνοντας να δράσει η «ανυψωτική» έλξη από τους μύες του προσώπου, χωρίς να επηρεάζεται η εκφραστική κίνηση των μυών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιωθεί ο ορισμός του σαγονιού, να εξισορροποιηθούν οι υποκείμενοι μύες, να οριοθετηθεί το περίγραμμα του προσώπου, δηλαδή να έχουμε αποτέλεσμα lifting στο κατώτερο μέρος του προσώπου.

Η θεραπεία δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης και αποκατάστασης και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Οι ενδείξεις της θεραπείας, το αποτέλεσμα της και το με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τους εξειδικευμένους ιατρούς (δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς) που δύνανται να εφαρμόζουν αυτές τις θεραπείες.

Από τον Δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη

Website: www.narcissusangelidis.gr

Facebook: www.facebook.com/NarcissusAngelidis/

 

IN FOCUS

Τομ Κρουζ: Μέλη του συνεργείου του τον εγκατέλειψαν στα γυρίσματα

Τομ Κρουζ: Μέλη του συνεργείου του τον εγκατέλειψαν στα γυρίσματα

Τζένη Χαρτά 18/12/2020
Τι τρέχει με την Σαρλίν του Μονακό;

Τι τρέχει με την Σαρλίν του Μονακό;

Γωγώ Αυγερινοπούλου 17/12/2020
Κέιτ Χάντσον: Μια ευτυχισμένη μητέρα

Κέιτ Χάντσον: Μια ευτυχισμένη μητέρα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 17/12/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεκέμβριος: Μήνας αλλαγών και νέων καταστάσεων

Δεκέμβριος: Μήνας αλλαγών και νέων καταστάσεων

Asist Team 30/11/2020
MadWalk: Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος στην πασαρέλα με «5226» της Σίλιας Κριθαριώτη

MadWalk: Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος στην πασαρέλα με «5226» της Σίλιας Κριθαριώτη

Μαριάννα Νομικού 18/12/2020
«Ομόνοια»: Ένα νοσταλγικό εικαστικό ημερολόγιο της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη με κείμενα Νίκου Βατόπουλου.   

«Ομόνοια»: Ένα νοσταλγικό εικαστικό ημερολόγιο της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη με κείμενα Νίκου Βατόπουλου.  

Τζένη Χαρτά 15/12/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!