ΣΕΞ

Σεξ: Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν σεξ 10 φορές το… χρόνο;

Και ξαφνικά το ζευγάρι παίρνει… αγκαλιά την τηλεόραση, βλέπει το αγαπημένο του πρόγραμμα, τρώει ποπ κορν και αναρωτιέται πότε ήταν η τελευταία φορά που έκαναν σεξ μεταξύ τους.

asist team
Μαριάννα Νομικού /
Σεξ: Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν σεξ 10 φορές το… χρόνο;

Το πιθανότερο είναι να μην θυμούνται πότε ήταν η τελευταία φορά. Και τότε συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε έναν γάμο, δίχως σεξ…

Μια μάσκα για να μη θαμπώνουν τα γυαλιά, από μια εταιρεία που σκέφτεται το περιβάλλον
Μια μάσκα για να μη θαμπώνουν τα γυαλιά, από μια εταιρεία που σκέφτεται το περιβάλλον

Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί πολλά ζευγάρια και ίσως με τα χρόνια το πρόβλημα αυξάνεται αφού και οι ρυθμοί της καθημερινότητας αυξάνονται. Πολλές ώρες στην εργασία, καθημερινή φροντίδα παιδιών, δουλειές του νοικοκυριού, κοινωνικές υποχρεώσεις… Μετά το πέρας όλων αυτών, που όρεξη για σεξ!

Και ενώ η έλλειψη σεξ ενοχλεί τόσο τον άνδρα, όσο και τη γυναίκα, στις περισσότερες περιπτώσεις κανένας από τους δύο δεν ξεκινάει πρώτος μια κουβέντα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ανυπαρξία σεξουαλικής δραστηριότητας να προκαλεί τεράστια φθορά.

Πρώτες παραιτούνται από το σεξ οι γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνες οι άνδρες συνεχίζουν να έχουν ερωτική διάθεση αλλά δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση.

Υπάρχουν μάλιστα και πολλά ζευγάρια που αποδέχονται αυτή την κατάσταση ως τελεσίδικη και δεν κάνουν καμία προσπάθεια να την αλλάξουν. Την ίδια στιγμή υποκριτικά δηλώνουν ευτυχισμένοι με την αμοιβαία κατανόηση ή την αλληλεγγύη στο μεγάλωμα των παιδιών και κατατάσσουν το σεξ σε πολύ χαμηλές θέσεις στις προτεραιότητές τους. Κι όταν η συζήτηση με παρέες τους αναφέρεται στο σεξ, εκείνοι… κοιτούν αλλού. Σα να μην τους «ακουμπά» το θέμα, σα να μην είναι γι’ αυτούς το σεξ.

Σύμφωνα με έρευνα εκτιμάται ότι 15 με 20% από τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά κάνει σεξ μόνο δέκα φορές το χρόνο!

Μια άλλη έρευνα αναφέρει ότι, μόνο στις ΗΠΑ, το ένα τρίτο των γυναικών και το ένα πέμπτο των ανδρών πάσχουν από μόνιμη έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, δεν έχουν καθόλου σεξουαλικές σκέψεις και αυτή η κατάσταση θεωρείται ως ψυχογενής πάθηση.

Οι ψυχολόγοι είναι κατηγορηματικοί: Ένας γάμος ή μία συμβίωση χρειάζεται το σεξ, ώστε και οι σύντροφοι να είναι ευτυχισμένοι αλλά και καλά στην υγεία τους! Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το σεξ έχει ευεργετικές ιδιότητες, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι. Το σεξ, αναζωογονεί, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το άγχος, και απελευθερώνει απαραίτητες ορμόνες για τη σωστή ισορροπία του οργανισμού μας.

Σταματήστε τις δικαιολογίες και ξεκινήστε τις προσπάθειες

Οι δικαιολογίες του τύπου «δεν έχω όρεξη, δεν αισθάνομαι καλά ή σέξι» καθυστερούν ή αναβάλλουν το σεξ με τον/την σύντροφο. Η επιθυμία έρχεται με μικρές κινήσεις. Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που δείχνουν τον σέξι εαυτό σας, να έχετε αυτοπεποίθηση, λέγοντας και πιστεύοντας ότι θα αισθανθείτε ωραία με το σώμα σας γιατί αυτό είναι και η αλήθεια και θα το επιβραβεύσετε με αυτή την απόλαυση.

Σχεδιάστε μια ερωτική βραδιά όπου το σεξ είναι προαιρετικό

Ένας τρόπος να τελειώσετε ή να αντιστρέψετε έναν γάμο χωρίς σεξ είναι σχεδιάζοντας ένα ερωτικό ραντεβού με τον σύντροφό σας. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο και αγχωτικό καθήκον και συνεπώς μια βραδιά άβολη αλλά πρέπει να κάνετε το πρώτο βήμα. Στο πρώτο ερωτικό ραντεβού ως παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να μείνετε μόνο στα «αγγίγματα» ή να ξαπλώσετε γυμνοί στο κρεβάτι αλλά κάντε ένα βήμα τη φορά και απολαύστε τη διαδικασία.

(Φωτογραφία από τον Garin Chadwick στο Unsplash)

 

 

IN FOCUS

Botox λαιμού με ιστορικό όνομα

Botox λαιμού με ιστορικό όνομα

Asist Team 25/11/2020
Ακούστε το σώμα σας, σας μιλάει!

Ακούστε το σώμα σας, σας μιλάει!

Asist Team 23/11/2020
Scrub Vs Peeling: Ποιο να επιλέξω;

Scrub Vs Peeling: Ποιο να επιλέξω;

Asist Team 21/11/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεκέμβριος: Μήνας αλλαγών και νέων καταστάσεων

Δεκέμβριος: Μήνας αλλαγών και νέων καταστάσεων

Asist Team 30/11/2020
Νταϊάνα, Κάρολος & Καμίλα: Η αλήθεια για το σκανδαλώδες ερωτικό τρίγωνο

Νταϊάνα, Κάρολος & Καμίλα: Η αλήθεια για το σκανδαλώδες ερωτικό τρίγωνο

Πάρης Κορμάρης 29/11/2020
Τατόι: Βρέθηκαν οι βαλίτσες της Φρειδερίκης και τα πανάκριβα σερβίτσια

Τατόι: Βρέθηκαν οι βαλίτσες της Φρειδερίκης και τα πανάκριβα σερβίτσια

Τζένη Χαρτά 28/11/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!