ΥΓΕΙΑ

Αναζωογόνηση κόλπου με λέιζερ: ευχαριστηθείτε το σεξ όπως παλιά

Η αναζωογόνηση του κόλπου με λέιζερ συμβάλει σημαντικά στην επαναφορά της φυσιολογικής σεξουαλικής λειτουργίας στην συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών.

asist team
Αλεξία Ζάβρα /
Αναζωογόνηση κόλπου με λέιζερ: ευχαριστηθείτε το σεξ όπως παλιά

Όταν πλησιάζει μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση, πολύ συχνά το σεξ δεν είναι τόσο ικανοποιητικό όσο στο παρελθόν και πολλές γυναίκες καταλήγουν να αποφεύγουν την ερωτική επαφή.

Οικογένεια Μπέκαμ: Πώς περνά στις διακοπές της στην Ελλάδα
Οικογένεια Μπέκαμ: Πώς περνά στις διακοπές της στην Ελλάδα

Όπως εξηγεί ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Ιάκωβος Σούσης, «το δέρμα του κόλπου (επιθήλιο) λεπταίνει λόγω της έλλειψης οιστρογόνων και με την τριβή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, τραυματίζεται. Το αποτέλεσμα είναι η γυναίκα να νιώθει πόνο κατά την επαφή, να παθαίνει φλεγμονές στον κόλπο και παρουσιάζει συμπτώματα από την ουροδόχο κύστη (όπως επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις και επίταση για ούρηση), να νιώθει φαγούρα και κάψιμο».

 

Η έλλειψη ευχαρίστησης στο σεξ δεν πρέπει να είναι ταμπού

«Δυστυχώς σπανίως οι γυναίκες συζητούν με τον γιατρό τους αυτά τα προβλήματα, θεωρούν ότι είναι ταμπού, με αποτέλεσμα να αποδέχονται την ύπαρξη του πόνου και να μην ευχαριστιούνται το σεξ ή να φθάνουν σε σημείο να εγκαταλείπουν εντελώς την ερωτική τους ζωή. Υπάρχουν όμως λύσεις για να επουλωθεί το τραυματισμένο δέρμα του κόλπου και να επανέλθει η ευχαρίστηση στο σεξ», λέει ο Ιάκωβος Σούσης.

 

Η μία στις δύο γυναίκες δεν απολαμβάνει την ερωτική πράξη

Η μία στις δύο γυναίκες στην εμμηνόπαυση έχουν κολπικά συμπτώματα αρκετά για να παρεμποδίσουν ή ακόμα και να σταματήσουν τη σεξουαλική επαφή. Έρευνα έδειξε ότι το 58% των γυναικών που έχουν εμμηνόπαυση και νιώθουν άβολα στο σεξ, αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές, ενώ το 30% προτίμησαν να να σταματήσουν εντελώς το σεξ. Μόνο 7% των γυναικών έχουν χρησιμοποιήσει φαρμακευτικούς τρόπους για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων, πέρα από ένα λιπαντικό ή ένα ενυδατικό τζελ. Πολλές γυναίκες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τοπικά μη-απορροφήσιμα οιστρογόνα, παρότι ο γιατρός εξηγεί πως οι τοπικές κρέμες δεν απορροφώνται από τον οργανισμό και δεν αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

 

Η αναζωογόνηση του κόλπου με λέιζερ δίνει τη λύση

«Η τεχνική αναζωογόνησης του κόλπου με λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα (fractional CO2 laser) συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση του κολπικού επιθηλίου, την παραγωγή κολλαγόνου και την φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία στην συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών», λέει ο Ιάκωβος Σούσης. Ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου και την αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας τόσο στις επιφανειακές όσο και στις βαθιές στιβάδες του δέρματος του κόλπου. Η αναζωογόνηση του κόλπου με λέιζερ αποκαθιστά τη λίπανση και την ελαστικότητα του κολπικού δέρματος καθώς επίσης και της οξύτητας του κόλπου (pH) που προστατεύει από κολπίτιδες. Μέσα σε 30 μέρες η ανάπλαση του κολλαγόνου του κολπικού τοιχώματος προκαλεί σύσφιξη του κόλπου και ο βλεννογόνος του κόλπου αναπλάθεται ανακτώντας το σωστό όγκο, ενυδάτωση και ελαστικότητα», εξηγεί ο Ιάκωβος Σούσης.

 

Ανώδυνη θεραπεία, που διαρκεί 10 λεπτά

«Η θεραπεία αυτή είναι ανώδυνη, θυμίζει τη διαδικασία ενός απλού διακολπικού υπέρηχου, διαρκεί 10 λεπτά και εφαρμόζεται μία φορά τον μήνα για τρεις μήνες. Η γυναίκα μπορεί να κάνει και πάλι έρωτα 3-5 μέρες μετά τη θεραπεία, η βελτίωση των συμπτωμάτων είναι εμφανής από την πρώτη συνεδρία και φθάνει στο μέγιστο μετά την τρίτη θεραπεία», λέει ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Ιάκωβος Σούσης. Το αποτέλεσμα διαρκεί κατά μέσο όρο 1-1,5 χρόνο και μετά την πάροδο αυτή της περιόδου, γίνεται μία «αναμνηστική» θεραπεία. Βελτιώνει την υγεία και τη λειτουργία του κόλπου. Πάνω από 25.000 γυναίκες παγκοσμίως έχουν ήδη κάνει χρήση της θεραπείας χωρίς επιπλοκές και η συντριπτική πλειοψηφία αναφέρει ικανοποίηση με το αποτέλεσμα.

IN FOCUS

Το πρώτο σπίτι που αγόρασε η Σάλμα Χάγιεκ

Το πρώτο σπίτι που αγόρασε η Σάλμα Χάγιεκ

Αλεξία Ζάβρα 14/08/2020
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι χαζομπαμπάς και το δείχνει.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι χαζομπαμπάς και το δείχνει.

Μαριάννα Νομικού 13/08/2020
Άσλεϊ Γκράχαμ: Στα χνάρια της μαμάς της

Άσλεϊ Γκράχαμ: Στα χνάρια της μαμάς της

Μαριάννα Νομικού 13/08/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάρος εκεί που η φυσική ομορφιά συναντά την απόλαυση

Πάρος εκεί που η φυσική ομορφιά συναντά την απόλαυση

Γωγώ Αυγερινοπούλου 09/08/2020
Βιβλία: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και «ΠΕΔΙΟ»

Βιβλία: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και «ΠΕΔΙΟ»

Asist Team 20/07/2020
Asist.gr: Παρουσίαση του site στο Gala του «Πρώτου Θέματος»

Asist.gr: Παρουσίαση του site στο Gala του «Πρώτου Θέματος»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 24/02/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!