FOOD

Γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες

Ο food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδης φτιάχνει το παραδοσιακό γιαουρτογλυκό της μαμάς του με κομμάτια από φρέσκες φράουλες και πιστεύει ότι δεν μπορεί να λείπει από το ψυγείο μας αυτές τις ημέρες.

asist team
Asist Team /
Γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες

Όπως μάλιστα δηλώνει: «Θυμάμαι ότι η μητέρα μου το έφτιαχνε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά κάθε χρόνο το άλλαζε ελαφρώς. Η τάση στη δεκαετία του ΄90 ήταν με φρυγανιές στη βάση, αλλά όταν ήρθε το cheesecake στη ζωή μας, απέκτησε μπισκοτένια βάση» και συμπληρώνει «Το καλύτερο σημείο όμως δεν είναι άλλο από το ζελέ με κομμάτια φρούτου. Είναι ανάλαφρο, εθιστικό και εντελώς μα εντελώς ανοιξιάτικο».

Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω κορονοϊού
Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω κορονοϊού

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

• 200 γρ. μπισκότα της επιλογής σου

• 80 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα ή φουντούκια)

• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

• 30 γρ. ζελέ φράουλας σε σκόνη χωρίς ζάχαρη (2 φακελάκια)

• 500 γρ. νερό καυτό

• 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

• 200 γρ. φράουλες

Για το ζελέ

• 15 γρ. ζελέ φράουλας σε σκόνη χωρίς ζάχαρη (1 φακελάκι)

• 400 γρ. νερό καυτό

• 100 γρ. φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. (ή σε ό,τι ταψί έχουμε). Προαιρετικά μπορείς να καλύψεις τη βάση με λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα. Mε ένα ποτήρι το πιέζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια και να γίνει συμπαγές.

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε το νερό να κάψει και προσθέτουμε τα 2 φακελάκια από το ζελέ. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το νερό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζελέ με ένα αυγοδάρτη. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις βάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Περιχύνουμε με το μείγμα ζελέ – γιαούρτι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για το ζελέ

Ζεσταίνουμε το νερό να κάψει και προσθέτουμε το φακελάκια από το ζελέ. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το νερό. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με μια κουτάλα αδειάζουμε το ζελέ πάνω από το γιαούρτι. Δεν το περιχύνουμε απευθείας γιατί έτσι θα σπάσουμε την επιφάνεια και θα χαλάσουμε το γλυκό. Προσθέτουμε από πάνω και τις φράουλες κομμένες σε φέτες. Παγώνουμε στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες.

Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr

 

 

 

IN FOCUS

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Σταύρος Θεοφάνους 23/09/2020
Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020
Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Asist Team 18/09/2020
Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Asist Team 08/09/2020
Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Asist Team 04/09/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!