FOOD

Γλυκιά πίτα αμυγδάλου με ροδάκινα

Μια διαφορετική εκδοχή για γλυκιά πίτα μας παρουσιάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που είναι σκέτη απόλαυση.

asist team
Asist Team /
Γλυκιά πίτα αμυγδάλου με ροδάκινα

Γλυκιά πίτα με αφράτη και τραγανή σφολιάτα, πεντανόστιμη κρέμα αμυγδάλου και μυρωδάτο ροδάκινο.

Μπέλα Χαντίντ: Γυμνή σε 3D scanner
Μπέλα Χαντίντ: Γυμνή σε 3D scanner

ΥΛΙΚΑ

• 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτα

• 125 γραμ. μαλακό βούτυρο

• 125 γραμ. ζάχαρη

• 125 γραμ. πούδρα αλεσμένο αμύγδαλο

• 1 κ.γλ. κορν φλάουρ (γεμάτο)

• 1 πρέζα αλάτι

• 1 συσκευασία ροδάκινα σε χυμό

• 2 αυγά ή 2 κρόκους

• 1 κ.σ. λικέρ από φρούτα (προαιρετικά)

Για την επάλειψη

• 1 κρόκο

• 1 κ.σ. ζάχαρη

• 1 κ.σ. νερό ή γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τη γλυκιά πίτα με σφολιάτα, ξεπαγώνοντας πρώτα το έτοιμο φύλλο.

Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.  Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια το λικέρ. Παγώνουμε το μίγμα στο ψυγείο ώστε να σφίξει.

Στραγγίζουμε τα φρούτα από τον χυμό και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί και απλώνουμε το μικρότερο φύλλο σφολιάτας.

Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και φροντίζουμε η εξωτερική πλευρά του φύλλου να μην πάει αβγό ώστε να φουσκώσουν σωστά οι στρώσεις της σφολιάτας.

Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου με σπάτουλα αφήνοντας κενό 2 ½ εκατοστά περιμετρικά. Ακουμπάμε τις φέτες φρούτου επάνω. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας απαλά την επιφάνεια που ακουμπάει σταυρωτά ώστε να διώξουμε τον αέρα που εγκλωβίστηκε. Πιέζουμε απαλά την επιφάνεια με τις παλάμες κλείνουμε ολόγυρα τις ενώσεις του φύλλου.

Με μαχαίρι κοφτερό χαράζουμε την επιφάνεια.

Αλείφουμε ολόγυρα με διάλυμα αυγού προσέχοντας να μην λερώσουμε και τρέξει το διάλυμα στα πλαϊνά, ώστε να φουσκώσουν σωστά όλες οι στρώσεις της σφολιάτας.

Με οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί του ψησίματος. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ºC για περίπου 35′ να ροδίσει καλά.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

IN FOCUS

«Pink»: Ρίτα Γουίλσον και Ντόλι Πάρτον σε ένα συγκλονιστικό τραγούδι για τον καρκίνο του μαστού

«Pink»: Ρίτα Γουίλσον και Ντόλι Πάρτον σε ένα συγκλονιστικό τραγούδι για τον καρκίνο του μαστού

Πάρης Κορμάρης 22/10/2020
Το νέο σάιτ του Χάρι και της Μέγκαν κρύβει μια… ελληνική έκπληξη

Το νέο σάιτ του Χάρι και της Μέγκαν κρύβει μια… ελληνική έκπληξη

Πάρης Κορμάρης 21/10/2020
Άλλη μια διεθνής κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα

Άλλη μια διεθνής κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα

Πάρης Κορμάρης 21/10/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαλαξίδι: Η ιστορική ναυτοπολιτεία!

Γαλαξίδι: Η ιστορική ναυτοπολιτεία!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 09/10/2020
Σπάνιες φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ

Σπάνιες φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ

Πάρης Κορμάρης 18/10/2020
One night stand: Ποια ζώδια κάνουν σεξ μιας βραδιάς και ποια όχι

One night stand: Ποια ζώδια κάνουν σεξ μιας βραδιάς και ποια όχι

Μαριάννα Νομικού 12/10/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!