FOOD

Λαχταριστή τούρτα εκλέρ

Μια άλλη εκδοχή για εκλέρ είναι η τούρτα εκλέρ ψυγείου με γεύση, που θυμίζει έντονα τα μαμαδίστικα γλυκά.

asist team
Asist Team /
Λαχταριστή τούρτα εκλέρ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει μια συνταγή για ένα γλυκό σαν πάστα, που γίνεται σε 10 λεπτά και ξετρελαίνει όποιον το δοκιμάσει.

Μπέλα Χαντίντ: Γυμνή σε 3D scanner
Μπέλα Χαντίντ: Γυμνή σε 3D scanner

ΥΛΙΚΑ

• 4 πακέτα κράκερ τετράγωνα

• 500 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος ψυγείου (είναι γλυκιά) ή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την κρέμα σοκολάτας

• 4 κρόκους

• 125 γραμ. ζάχαρη

• 100 γραμ. γάλα

• 150 γραμ. σοκολάτα 70%

• 2 πρέζες αλάτι

• 150 γραμ. πραλίνα

• 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα

Για την επικάλυψη

• 300 γραμ. σοκολάτα 70%

• 350 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 1 κ.σ. μέλι

• 2-3 κ.σ. λικέρ κρέμα

• κακάο ή καφέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τούρτα εκλέρ ψυγείου, χτυπάμε πρώτα τη φυτική κρέμα ψυγείου (χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, είναι ήδη γλυκιά) σε σφιχτή σαντιγί. Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτας

Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μίγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο, πρέπει να φτάσει τους 80Ο C, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στη ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.

Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτα.

Για την επικάλυψη

Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα. Απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, να γίνει λεία, γυαλιστερή, πυκνή και πολύ σοκολατένια κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Περιχύνουμε το ταψί σε μια στρώση με όλη την επικάλυψη.

Θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος. Τοποθετούμε μια στρώση κράκερ ώστε να καλύψουμε όλο το ταψί. Απλώνουμε τη μισή σαντιγί. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση κράκερ. Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας. Στρώνουμε μια σειρά κράκερ. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με μια στρώση κράκερ. Τέλος, περιχύνουμε με την επικάλυψη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Την επόμενη ημέρα είναι ακόμα καλύτερο στη γεύση και κόβεται σε ωραία κομμάτια.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

IN FOCUS

«Pink»: Ρίτα Γουίλσον και Ντόλι Πάρτον σε ένα συγκλονιστικό τραγούδι για τον καρκίνο του μαστού

«Pink»: Ρίτα Γουίλσον και Ντόλι Πάρτον σε ένα συγκλονιστικό τραγούδι για τον καρκίνο του μαστού

Πάρης Κορμάρης 22/10/2020
Το νέο σάιτ του Χάρι και της Μέγκαν κρύβει μια… ελληνική έκπληξη

Το νέο σάιτ του Χάρι και της Μέγκαν κρύβει μια… ελληνική έκπληξη

Πάρης Κορμάρης 21/10/2020
Άλλη μια διεθνής κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα

Άλλη μια διεθνής κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα

Πάρης Κορμάρης 21/10/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαλαξίδι: Η ιστορική ναυτοπολιτεία!

Γαλαξίδι: Η ιστορική ναυτοπολιτεία!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 09/10/2020
Σπάνιες φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ

Σπάνιες φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ

Πάρης Κορμάρης 18/10/2020
One night stand: Ποια ζώδια κάνουν σεξ μιας βραδιάς και ποια όχι

One night stand: Ποια ζώδια κάνουν σεξ μιας βραδιάς και ποια όχι

Μαριάννα Νομικού 12/10/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!