WELL BEING

Οι 7 ερωτήσεις για το σεξ που κάνουν πιο συχνά οι γυναίκες στον γιατρό τους

Αρκετές γυναίκες διστάζουν να μιλήσουν με τον γιατρό τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σεξ, αλλά όταν το κάνουν, συνήθως βρίσκουν λύσεις, που κάνουν την ερωτική πράξη πιο απολαυστική

asist team
Αλεξία Ζάβρα /
Οι 7 ερωτήσεις για το σεξ που κάνουν πιο συχνά οι γυναίκες στον γιατρό τους

Πραγματικά, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να το ακούω για πρώτη φορά στο ιατρείο και για τα περισσότερα προβλήματα σχετικά με την ερωτική πράξη, υπάρχουν λύσεις. Το σεξ πρέπει να είναι απολαυστικό και για τους δύο συντρόφους”, λέει ο μαιευτήρας-γυναικολόγος, ιατρός αναπαραγωγής, Ιάκωβος Σούσης.

«Το τάβλι»: Μια παρτίδα με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση
«Το τάβλι»: Μια παρτίδα με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Τι ρωτούν πιο συχνά γύρω από το σεξ οι γυναίκες:

“Γιατί μου προκαλεί πόνο η ερωτική πράξη;”

Η μία στις τρεις γυναίκες πονούν την ώρα της ερωτικής πράξης. Υπάρχουν διάφορες αιτίες για τον πόνο στο σεξ και συνήθως υπάρχουν λύσεις. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων λόγων που πονάει μία γυναίκα και δεν απολαμβάνει όσο θα μπορούσε το σεξ είναι:

  • ξηρότητα του κόλπου, που μπορεί να λυθεί με τη χρήση λιπαντικής αλοιφής ή θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Εξαιρετικά αποτελέσματα έχει η αναζωογόνηση του κόλπου με λέιζερ.

  • λοίμωξη των γεννητικών οργάνων, όπως τριχομονάδες, μυκητιάσεις, έρπης, για τις οποίες χορηγείται φαρμακευτική αγωγή

  • ενδομητρίωση, για την οποία δίνεται θεραπευτική αγωγή, ενώ γίνεται και λαπαροσκοπική επέμβαση σε όσες περιπτώσεις χρειάζεται

  • έλλειψη αρκετής διέγερσης: 5-7 λεπτά προκαταρκτικών συμβάλλουν στην αιμάτωση άρα και λίπανση της περιοχής

“Πως θα επιλέξω τι λιπαντικό να χρησιμοποιήσουμε;”

Όταν νιώθει μία γυναίκα στεγνή κατά τη διάρκεια της πράξης, το κατάλληλο λιπαντικό θα βοηθά να αποφευχθούν οι εκδορές του δέρματος του κόλπου. Τα λιπαντικά με βάση το νερό, χωρίς αρώματα και άλλα πρόσθετα είναι τα καλύτερα, ειδικά στις περιπτώσεις που η γυναίκα έχει ευαισθησία ή χρησιμοποιείτε προφυλακτικό.

“Γιατί έρχομαι σε οργασμό τόσο δύσκολα;”

Η μία στις τρεις γυναίκες δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της πράξης. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έναν συνδυασμό σωματικών και ψυχολογικών λόγων.

Οι γυναίκες χρειάζονται τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο χρόνο για να έχουν οργασμό και τα προκαταρκτικά παιχνίδια παίζουν σημαντικό ρόλο.

Για πολλές γυναίκες η κλειτορίδα είναι το σημείο που τις κάνει να φθάσουν σε οργασμό και καλό είναι να το ξέρει ο σύντροφός τους. Η καλύτερη στάση σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να είναι η γυναίκα από πάνω ώστε να καθορίζει εκείνη τον ρυθμό.

 

“Ανησυχώ για τη μυρωδιά του κόλπου μου όταν κάνω έρωτα. Τι μπορώ να κάνω;”

Ο κόλπος μπορεί να έχει μία ιδιαίτερη μυρωδιά, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Συνήθως οι γυναίκες νιώθουν πιο έντονα τη μυρωδιά του κόλπου τους, αλλά για τον σύντροφό τους μπορεί να μην είναι ενοχλητική.

Αν όντως υπάρχει ασυνήθιστα έντονη μυρωδιά, καλό θα είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, για να διαπιστώσει σε τι μικρόβιο οφείλεται και να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

“Τα αντισυλληπτικά χάπια μειώνουν την όρεξή μου για σεξ;”

Αυτό δεν συμβαίνει στο 90% των γυναικών, αλλά κάποιες φορές όντως τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν επιπτώσεις στη λίμπιντο. Τότε θα πρέπει να αναζητήσετε κάποια εναλλακτική μέθοδο αντισύλληψης.

 

“Υπάρχει περίπτωση να μείνω έγκυος όταν κάνω σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου μου;”

Ναι. Κατά τη διάρκεια του κύκλου, κάποιες μέρες η γυναίκα είναι πιο γόνιμη κι άλλες λιγότερο. Δεν αποκλείεται όμως η περίπτωση εγκυμοσύνης, ακόμα και τις ημέρες τις περιόδου.

“Επιτρέπεται το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;”

Σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη, το σεξ δεν απαγορεύεται. Αν όμως υπάρχουν προβλήματα όπως προδρομικός πλακούντας, αιμορραγία, προηγούμενες αποβολές ή πόνος κατά την επαφή, τότε πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

IN FOCUS

Ρίκι Μάρτιν: Η σπάνια φωτογραφία με τα τέσσερα παιδιά του

Ρίκι Μάρτιν: Η σπάνια φωτογραφία με τα τέσσερα παιδιά του

Αλεξία Ζάβρα 02/07/2020
Μέγκαν Μαρκλ: Το σκάνδαλο που απειλεί ακόμη την ψυχική της υγεία

Μέγκαν Μαρκλ: Το σκάνδαλο που απειλεί ακόμη την ψυχική της υγεία

Σταύρος Θεοφάνους 02/07/2020
Το δριμύ κατηγορώ της Ντάφι για την ταινία “365 Μέρες”

Το δριμύ κατηγορώ της Ντάφι για την ταινία “365 Μέρες”

Αλεξία Ζάβρα 02/07/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταξίδι στα… Κύθηρα

Ταξίδι στα… Κύθηρα

Asist Team 23/06/2020
Σκόπελος ένα κομμάτι της καρδιάς μου!

Σκόπελος ένα κομμάτι της καρδιάς μου!

Asist Team 18/06/2020
Asist.gr: Παρουσίαση του site στο Gala του «Πρώτου Θέματος»

Asist.gr: Παρουσίαση του site στο Gala του «Πρώτου Θέματος»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 24/02/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!