FOOD

Πάβλοβα αλά coolartisan

O food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης μας δίνει την δική του συνταγή για την περίφημη τούρτα Πάβλοβα. Έχει τη φήμη του δύσκολου γλυκού αλλά πραγματικά είναι πανεύκολο. Το μόνο, που χρειάζεται για να βρει τέλειο το αποτέλεσμα είναι μια ζυγαριά ακριβείας για να μετρήσετε σωστά τα υλικά σας.

asist team
Asist Team /
Πάβλοβα αλά coolartisan

ΥΛΙΚΑ

Για την μαρέγκα

Τζίτζι Χαντίντ: Είναι 8 μηνών έγκυος και δείχνει την κοιλιά της
Τζίτζι Χαντίντ: Είναι 8 μηνών έγκυος και δείχνει την κοιλιά της

• 5 ασπράδια μεγάλων αβγών

• 350 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

• 2 βανιλίνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε τη λευκή ζάχαρη πάνω στη λαδόκολλα και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά στους 180°C. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Αδειάζουμε τα ασπράδια μέσα στον κάδο του μίξερ και ξεκινάμε να χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Όχι όμως στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη ενώ χτυπάμε. Κατά τη διάρκεια, σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα κατεβάζουμε το υλικό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου. Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη την μεταφέρουμε στη λαδόκολλα. Μπορείς να την βάλεις μέσα σε ένα κορνέ αλλά προσωπικά εγώ τη βγάζω με μια σπάτουλα. Με την ίδια σπάτουλα της δίνω το σχήμα που θέλω. Προτιμώ πάντα να της δίνω σχήμα “στεφάνι” για να πετύχω ομοιόμορφο ψήσιμο. Δεν χρειάζεται να έχει τέλειο σχήμα γιατί έτσι κι αλλιώς θα φουσκώσει ελαφρώς κατά τη διάρκεια του ψησίματος και θα διορθωθούν τυχόν ατέλειες. Ψήνουμε στους 140°C για 50 λεπτά.

Για τη διακόσμηση

Συνήθως για τη διακόσμηση επιλέγουμε σαντιγί, φράουλες και κουλί φράουλας (δηλαδή 200 γραμ. φράουλες χτυπημένες στο μπλέντερ με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη). Προτείνω να δοκιμάσετε lemon curd αντί για σαντιγί, που εξισορροπεί την πολύ γλυκιά γεύση της πάβλοβα. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φρούτα θέλετε (εκτός από φράουλες) όπως κεράσια, βερίκοκα ή φραμπουάζ. Για τη διακόσμηση επέλεξε φυλλαράκια δυόσμου ή ροδοπέταλα (τα οποία όμως δεν τρώγονται!)

Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr

 

IN FOCUS

To πρώτο catwalk μόδας σήμερα με μάσκες και χωρίς «φιλιά στον αέρα»

To πρώτο catwalk μόδας σήμερα με μάσκες και χωρίς «φιλιά στον αέρα»

Σταύρος Θεοφάνους 15/07/2020
Τομ Χανκς: «Ένιωθα ότι τα κόκκαλά μου ήταν φτιαγμένα από κράκερ σόδας»

Τομ Χανκς: «Ένιωθα ότι τα κόκκαλά μου ήταν φτιαγμένα από κράκερ σόδας»

Σταύρος Θεοφάνους 15/07/2020
Μάιλι Σάιρους: Η επιστροφή της στη γειτονιά των Καρντάσιαν

Μάιλι Σάιρους: Η επιστροφή της στη γειτονιά των Καρντάσιαν

Σταύρος Θεοφάνους 15/07/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βιβλία με ποικιλία θεμάτων

Βιβλία με ποικιλία θεμάτων

Asist Team 08/07/2020
Σύρος η αρχοντική κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Σύρος η αρχοντική κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Asist Team 02/07/2020
Asist.gr: Παρουσίαση του site στο Gala του «Πρώτου Θέματος»

Asist.gr: Παρουσίαση του site στο Gala του «Πρώτου Θέματος»

Μαίρη Αυγερινοπουλου 24/02/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!