FOOD

Σαρλότ με φράουλες

Η πιο εύκολη συνταγή για τούρτα φράουλα με σαβαγιάρ είναι η σαρλότ με φράουλες. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει να φτιάξουμε το ωραιότερο ανοιξιάτικο γλυκό, που γίνεται σε δέκα λεπτά μόνο!

asist team
Asist Team /
Σαρλότ με φράουλες

Αυτή η συνταγή για σαρλότ με φράουλες, είναι η πιο εύκολη τούρτα με σαβαγιάρ, το ωραιότερο ανοιξιάτικο γλυκό για γιορτές και γενέθλια, αλλά και για όλες τις περιστάσεις.

Οι πρώτες φωτογραφίες του μωρού της Τζίτζι Χαντίντ
Οι πρώτες φωτογραφίες του μωρού της Τζίτζι Χαντίντ

ΥΛΙΚΑ

• 250 γραμ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους

• 2 κ.σ. κονιάκ

• 1/2 φλ. νερό

• 1/2 φλ. ζάχαρη

• 600 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

• 300 γραμ. ανθότυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

• 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη

• 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ δίχρωμα βανίλια σοκολάτα

• 500 γραμ. φρέσκες ώριμες και γερές φράουλες

Για το γαρνίρισμα

• φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρατάμε 1/2 φλ. από τη μαρμελάδα και βάζουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό να αραιώσει.

Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και με σύρμα τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι μαρμελάδα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία και απαλή. Παίρνει ελαφρά ροζ χρώμα. Χτυπάμε με μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα στα τυριά, απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Ανακατεύουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα να ενωθούν τα δύο μείγματα.

Βουτυρώνουμε φόρμα 22 εκ. (δαχτυλίδι). Ντύνουμε γύρω-γύρω με σαβαγιάρ και τη βάση της φόρμας. Αλείφουμε τη βάση και τα μπισκότα στο πλάι με ένα πινέλο με την υγρή μαρμελάδα. Κόβουμε στη μέση τις μισές φράουλες. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη φόρμα. Κάνουμε μια στρώση μπισκότα, αλείφουμε με μαρμελάδα και κάνουμε μια στρώση κομμένες φράουλες. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην τούρτα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο 5-6 ώρες.

Για να σερβίρουμε την τούρτα σαρλότ γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της με κατακόκκινες φράουλες και φύλλα δυόσμου. Ρίχνουμε στην επιφάνεια του γλυκού ζάχαρη άχνη. Αν βιάζεστε να την απολαύσετε, παγώστε την για λίγο στην κατάψυξη απλά να σταθεροποιηθεί.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

 

IN FOCUS

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Σταύρος Θεοφάνους 23/09/2020
Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020
Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Asist Team 18/09/2020
Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Asist Team 08/09/2020
Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Asist Team 04/09/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!