SEX

Σεξ: Ο κανόνας των έξι λεπτών

Αρκούν έξι λεπτά για να χαρείς στο κρεβάτι παρέα με τον σύντροφό σου;

asist team
Μαρία Κοντού /
Σεξ: Ο κανόνας των έξι λεπτών

Ο «κανόνας των έξι λεπτών» έχει να κάνει με τον απαιτούμενο χρόνο που ζητάει ένας άνθρωπος για να σηκωθεί από το ερωτικό κρεβάτι ικανοποιημένος και γεμάτος με την ευχαρίστηση της εκτόνωσης και των ευεργετικών αποτελεσμάτων της πολυπόθητης «κορύφωσης».

Μια μάσκα για να μη θαμπώνουν τα γυαλιά, από μια εταιρεία που σκέφτεται το περιβάλλον
Μια μάσκα για να μη θαμπώνουν τα γυαλιά, από μια εταιρεία που σκέφτεται το περιβάλλον

Για τους επιστήμονες του έρωτα ο αριθμός που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αν αποζητάμε μεγαλύτερη απόλαυση, είναι το έξι και ονομάζεται ο «κανόνας των έξι λεπτών».

1500 Καναδοί, όλων των σεξουαλικών προτιμήσεων , πήραν μέρος στην έρευνα που έφερε στο φως ότι έξι λεπτά προκαταρκτικών παιχνιδιών ή έξι λεπτά «αγάπης και ηρεμίας» μετά το σεξ μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα και συναρπαστικά. Τα «έξι λεπτά» είναι που τους κάνουν να νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένοι σεξουαλικά.

Ένα μεγάλο ποσοστό (56% των ανδρών και 55% των γυναικών) δήλωσε ότι η απαιτούμενη και πολυπόθητη ερωτική ικανοποίηση μπορεί να επιτευχθεί με χάδια και αγκαλιές διάρκειας έξι λεπτών μετά την σεξουαλική πράξη.

«Συχνά, ξεχνάμε την ευκαιρία που προκύπτει από το δέσιμο μετά το σεξ. Νιώθουμε ευάλωτοι, χαλαροί, συνδεδεμένοι και αυτή είναι η σωστή στιγμή που η οικειότητα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση» υποστηρίζει η Robin Milhausen, ειδική σε θέματα σεξ που συμμετείχε στην έρευνα που έγινε από γνωστή εταιρία προφυλακτικών και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Καναδά Sex Information and Education Council of Canada.

Οι άνδρες ναι μεν απολαμβάνουν τον «κανόνα των 6 λεπτών» μπορούν όμως να χαρούν τον οργασμό και χωρίς αυτόν σε αντίθεση με την πλειοψηφία των γυναικών (το 61%) που δεν μπορούν.

Και κάπως έτσι προκύπτουν και τα πολλά στερεότυπα. Το να θεωρούμε την ερωτική συνεύρεση ή την κορύφωση των ανδρών το βασικό ζήτημα είναι η λάθος οπτική μας στο σεξ, σύμφωνα με την Cynthia Loyst, καθηγήτρια Σεξουαλικής Αγωγής, αρθρογράφο και συγγραφέα του «The Art of Living a More Joyful Life».

Άντρες και γυναίκες

«Υπάρχει αυτή η εικόνα, ότι οι γυναίκες βλέπουν το σεξ με έναν τρόπο και οι άνδρες με έναν άλλον. Πρέπει να μετονομάσουμε τα προκαταρκτικά και το παιχνίδι μετά το σεξ σε σκέτο «σεξουαλικό παιχνίδι» γιατί έχουν όλα να κάνουν με την σεξουαλική απόλαυση», τονίζει και συνεχίζει «Τα αποτελέσματα της έρευενας δείχνουν ότι οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν σεβασμό για το σώμα τους και ειδικά μετά το σεξ και ότι εκεί υπάρχει μια αμοιβαία σεξουαλική απόλαυση και για τα δύο φύλα.»

Είτε είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση είτε κάνεις σεξ της μιας βραδιάς το να αφιερώνεις χρόνο πριν και μετά το σεξ για να δείξεις τρυφερότητα στον άνθρωπο που μοιράζεσαι το κρεβάτι σου δείχνει ενδιαφέρον και διαχωρίζει το σημαντικό από μία απολαυστική ερωτική συνεύρεση.

Τα «έξι λεπτά»

Όσο πιο πολύ διαρκεί η ερωτική επαφή τόσο πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι είναι οι εραστές. Όμως χωρίς τον κανόνα των έξι λεπτών τα πράγματα είναι «μισά».

«Τα 6 λεπτά είναι σημαντικός χρόνος» αναφέρει η Milhausen. «Όσοι είναι περισσότερο ικανοποιημένοι στις ερωτικές τους συνευρέσεις επιδίδονται σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων… Είναι ένα πολύ απλό πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στις σχέσεις τους χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν».

IN FOCUS

Botox λαιμού με ιστορικό όνομα

Botox λαιμού με ιστορικό όνομα

Asist Team 25/11/2020
Ακούστε το σώμα σας, σας μιλάει!

Ακούστε το σώμα σας, σας μιλάει!

Asist Team 23/11/2020
Scrub Vs Peeling: Ποιο να επιλέξω;

Scrub Vs Peeling: Ποιο να επιλέξω;

Asist Team 21/11/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεκέμβριος: Μήνας αλλαγών και νέων καταστάσεων

Δεκέμβριος: Μήνας αλλαγών και νέων καταστάσεων

Asist Team 30/11/2020
Νταϊάνα, Κάρολος & Καμίλα: Η αλήθεια για το σκανδαλώδες ερωτικό τρίγωνο

Νταϊάνα, Κάρολος & Καμίλα: Η αλήθεια για το σκανδαλώδες ερωτικό τρίγωνο

Πάρης Κορμάρης 29/11/2020
Τατόι: Βρέθηκαν οι βαλίτσες της Φρειδερίκης και τα πανάκριβα σερβίτσια

Τατόι: Βρέθηκαν οι βαλίτσες της Φρειδερίκης και τα πανάκριβα σερβίτσια

Τζένη Χαρτά 28/11/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!