FOOD

Σουβλάκια κοτόπουλου με dip μουστάρδας και σαλάτα αγγουριού

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου φτιάχνει λαχταριστά σουβλάκια με ντιπ μουστάρδας που απογειώνει τη γεύση.

asist team
Asist Team /
Σουβλάκια κοτόπουλου με dip μουστάρδας και σαλάτα αγγουριού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω κορονοϊού
Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω κορονοϊού

Χρόνος μαγειρέματος: 6-8 λεπτά

Για 2 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

• 12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

• 3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι

• 2 κουταλιές μέλι

• 2 κουταλιές βούτυρο

Για την σαλάτα:

• 2 μικρά αγγουράκια

• 120 γραμμάρια ραπανάκια

• 4 κουταλιές δυόσμο χοντροκομμένο

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

• Χυμό από ½ λεμόνι

• 1 κουταλιά λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι

Για το dip:

• 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

• 80 γραμμάρια μουστάρδα με μέλι

• 4 κουταλιές ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αγγουράκια και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού,  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip, το φρέσκο τυρί κρέμα, την μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Περνάτε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο σε μικρά μεταλλικά καλαμάκια. Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνετε τα σουβλάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές για συνολικά 6-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις γυρίσετε πρώτη φόρα τα σουβλάκια προσθέτετε το βούτυρο, σε μικρά κομμάτια, πάνω στα καλαμάκια κοτόπουλου να λιώσει.

Σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλο σε μία μεγάλη πιατέλα με το dip και την σαλάτα αγγουριού.

IN FOCUS

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Σταύρος Θεοφάνους 23/09/2020
Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020
Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Asist Team 18/09/2020
Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Asist Team 08/09/2020
Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Asist Team 04/09/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!