FOOD

Τούρτα όλο φράουλα

Οι φράουλες εκτός από πολύ ωραίο χρώμα και δημοφιλή γεύση έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία, πλήθος βιταμινών, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και την μνήμη. Στο δημοφιλές ανοιξιάτικο φρούτο μάλιστα έχει αποδοθεί η ιδιότητα του φρούτου του έρωτα και του πάθους. Με τις φράουλες μπορείτε να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε  ιδιαίτερες συνταγές. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει την απόλυτη τούρτα φράουλα.

asist team
Asist Team /
Τούρτα όλο φράουλα

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι

Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω κορονοϊού
Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω κορονοϊού

• 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 2 ½ κ.γ. μπέικινκ πάουντερ

• 1 πρέζα αλάτι

• 400 γρ. ζάχαρη

• 150 γρ. σφιχτή μαρμελάδα φράουλα (σαν ζελέ)

• 250 γρ. βούτυρο μαλακό

• 4 αβγά

• 220 γρ. γάλα

• 2 βανίλιες

• 15 κατακόκκινες πολτοποιημένες φράουλες

Για τη γέμιση

• 400 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 3 κ.σ. ζάχαρη

• 250 γρ. φράουλες σε φέτες

Για την επικάλυψη

• 125 γρ. μαργαρίνη μαλακή

• 250 γρ. τυρί κρέμα

• 550 γρ. άχνη ζάχαρη

• 2 βανίλιες

• μπόλικες φρέσκες φράουλες για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 ταψάκια με διάμετρο 23εκ.

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τη σφιχτή μαρμελάδα φράουλα και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε  τα αβγά ένα-ένα χτυπώντας το μείγμα για να τα απορροφά κάθε φορά και προσθέτουμε τη βανίλια.

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και εναλλάξ με το γάλα τα προσθέτουμε στο μίγμα. Το μίξερ πρέπει να είναι σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας.

Ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στα ταψάκια. Ψήνουμε για 25′ με 30′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν από τα πλάγια του ταψιού και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο. Αφήνουμε για 15′ στα ταψιά κι έπειτα ξεφορμάρουμε για να κρυώσουν καλά.

Για τη γέμιση της τούρτας

Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται. Ισομοιράζουμε την κρέμα ανάμεσα στα 3 παντεσπάνια, γεμίζοντας κάθε στρώση με φέτες φράουλα.

Για την επικάλυψη

Χτυπάμε  τη μαργαρίνη, το τυρί, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει κρέμα. Αλείφουμε εξωτερικά όλο το γλυκό. Γαρνίρουμε με φράουλες. Παγώνουμε και σερβίρουμε.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

IN FOCUS

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Σταύρος Θεοφάνους 23/09/2020
Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020
Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Asist Team 18/09/2020
Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Asist Team 08/09/2020
Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Asist Team 04/09/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!