FOOD

Tres leches cake ή γλυκό ψυγείου με φράουλες

Το tres leches cake είναι ένα διάσημο κέικ από την κεντρική και νότια Αμερική, που αγαπιέται πολύ από τους Ισπανόφωνους όλου του κόσμου. Στην ουσία tres leches σημαίνει τρία γάλατα, τα οποία αποτελούν το πλούσιο σιρόπι του κέικ.

asist team
Asist Team /
Tres leches cake ή γλυκό ψυγείου με φράουλες

Είναι ένα εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου με φράουλες, παντεσπάνι και λευκή κρέμα, που ανακάλυψε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  και μας το παρουσιάζει.

Δείτε τη χημεία ανάμεσα σε Μπραντ Πιτ και Τζένιφερ Άνιστον να ενθουσιάζει τους συναδέλφους τους
Δείτε τη χημεία ανάμεσα σε Μπραντ Πιτ και Τζένιφερ Άνιστον να ενθουσιάζει τους συναδέλφους τους

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι

• 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν

• 2 πρέζες αλάτι

• 125 γραμ. μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)

• 1 φλ. ζάχαρη

• 5 αυγά (σε θερμ. δωμ.)

• 2 βανίλιες

• ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι (ακέρωτο)

Για το σιρόπι

• 1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμ.)

• 1 κουτί εβαπορέ (400 γραμ.)

• 1 φλ. κρέμα γάλακτος light

Για το γαρνίρισμα

• 1½ φλ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

• 200 γραμ. μικρές φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)

• λίγο κακάο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το tres leches cake, αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες και ιδιαίτερο σιρόπι, όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο θα γίνει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 34×22 εκατ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη για  2-3΄μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη βανίλια και το ξύσμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά και λίγο-λίγο το αλεύρι.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 30΄στη μεσαία σχάρα. Όταν βγει το παντεσπάνι από το φούρνο, όπως είναι ζεστό, το τρυπάμε με σουβλί ή με ένα πιρούνι ολόγυρα παντού και το αφήνουμε να κρυώσει για 20΄.

Για το σιρόπι γάλακτος

Χτυπάμε στο μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο μέχρι να ενωθούν. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε τη light κρέμα. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.

Με αυτό το υγρό μείγμα (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.

Αφού κρυώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Το γλυκό ψυγείου θα είναι ζουμερό και το παντεσπάνι αφράτο και γαλατένιο.

Για το γαρνίρισμα

Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει απαλές κορυφές. Την απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ολόκληρες μικρές φράουλες και το βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρεται πάντα παγωμένο και είναι καλύτερο την επόμενη ημέρα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

IN FOCUS

Ποιες διασημότητες ζητούν από τα social media να εμποδίσουν τη ρητορική του μίσους;

Ποιες διασημότητες ζητούν από τα social media να εμποδίσουν τη ρητορική του μίσους;

Πάρης Κορμάρης 17/09/2020
Η Ελισάβετ χάνει ένα μέρος του βασιλείου της και η Ριάνα καραδοκεί

Η Ελισάβετ χάνει ένα μέρος του βασιλείου της και η Ριάνα καραδοκεί

Πάρης Κορμάρης 17/09/2020
Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Επιστρέφει στο Broadway μαζί με τον σύζυγό της

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Επιστρέφει στο Broadway μαζί με τον σύζυγό της

Σταύρος Θεοφάνους 17/09/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αστυπάλαια: Η Πεταλούδα του Αιγαίου

Αστυπάλαια: Η Πεταλούδα του Αιγαίου

Asist Team 11/09/2020
Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Asist Team 08/09/2020
Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Asist Team 04/09/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!