FOOD

Tres Leches Cake  

To Tres Leches Cake είναι ένα ντελικάτο κέικ, αφράτο και ελαφρύ!

asist team
Asist Team /
Tres Leches Cake  

ΥΛΙΚΑ

• 1 3/4 φλιτζάνια (230 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω κορονοϊού
Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω κορονοϊού

• 1/4 φλιτζάνι (30 γραμμάρια) άμυλο αραβοσίτου(κορν φλάουερ)

• 1/2 κουταλάκι αλάτι

• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

• 6 μεγάλα αυγά, χωρισμένα

• 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

• 1 1/4 φλιτζάνια (250 γραμμάρια) ζάχαρη

• 1/4 φλιτζάνι (60 ml) πλήρες γάλα

• 340 γραμμάρια γάλα εβαπορέ

• 400 γραμμάρια ζαχαρούχο  γάλα

• 1 1/2 φλιτζάνια (355 ml) κρέμα γάλακτος

• 1 έως 2 κουταλιές της σούπας (15 έως 30 ml) ρούμι (προαιρετικά)

• 2 φλιτζάνια (475 ml) κρέμα γάλακτος

• Για την επικάλυψη 2 κουταλιές της σούπας (15 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 23Χ33 εκ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Με το μηχάνημα να λειτουργεί ακόμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές. Προσθέτουμε την βανίλια και στη συνέχεια ένα-ένα τους κρόκους κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μόνο για να ανακατευτεί. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού, το ένα τρίτο κάθε φορά, αναδιπλώνοντας σε κάθε προσθήκη απαλά με το χέρι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 18 έως 24 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε το κέικ να σταθεί και να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, κατά προτίμηση ένα με στόμιο εκχύσεως, χτυπάμε μαζί το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο και το 1/1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Προσθέστε ρούμι, εάν χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι από σουβλάκι για να κάνετε τρύπες σε όλο το κέικ. Ρίχνουμε το μίγμα με γάλα πάνω από το κέικ κρατώντας μισό ποτήρι για το τελικό σερβίρισμα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει για μία νύχτα πριν το απολαύσετε.

Πριν το σερβίρετε, χτυπήστε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Αλείψτε στη συνέχεια το κέικ. Σερβίρετέ το σε τετράγωνα, ρίχνοντας πρώτα μια μικρή ποσότητα από το μίγμα γάλακτος που έχετε κρατήσει.

Καλή απόλαυση.

 

Από την Γκέλυ Καλουτά

 

 

 

 

 

IN FOCUS

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Το βιβλίο της Lady Gaga για την καλοσύνη και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Σταύρος Θεοφάνους 23/09/2020
Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Κάμαλα Χάρις: Υποψήφια αντιπρόεδρος και… ηρωίδα κόμικ

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020
Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Σαρλίζ Θέρον: «Τη στιγμή που θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα χάσουμε τη μάχη»

Πάρης Κορμάρης 22/09/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Σαμοθράκη: Το νησί με την άγρια ομορφιά και την μυστηριακή αύρα

Asist Team 18/09/2020
Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Αμοργός, του έρωτα και της ψυχής

Asist Team 08/09/2020
Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί με την αριστοκρατική αύρα

Asist Team 04/09/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!