JUST NOW

Η Λυρική έχει κέφια!

Η Εθνική Λυρική Σκηνή φέρνει τον «Μότσαρτ στην εποχή του κορονοϊού», με ένα απολαυστικό βίντεο που ενημερώνει με χιούμορ το κοινό για τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει.

asist team
Asist Team /
Η Λυρική έχει κέφια!

Μετά από τόσους μήνες που ζούμε με την πανδημία του κορονοϊού, έχουμε δει πολλά και διάφορα βιντεάκια που μας ενημερώνουν για μέτρα ασφαλείας και τα συναφή. Η Εθνική Λυρική Σκηνή αποφάσισε να το κάνει με χιούμορ και το αποτέλεσμα φέρνει χαμόγελο στα χείλη ακόμα κι ακόμα κι αν δεν έχεις μεγάλη σχέση με την όπερα.

Μια μάσκα για να μη θαμπώνουν τα γυαλιά, από μια εταιρεία που σκέφτεται το περιβάλλον
Μια μάσκα για να μη θαμπώνουν τα γυαλιά, από μια εταιρεία που σκέφτεται το περιβάλλον

Το βίντεό της έχει τίτλο «Ασφαλείς στη Λυρική» και πρωταγωνιστεί ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, οποίος ερμηνεύει μια άρια κλασική αλλά… πειραγμένη. Είναι η άρια «του καταλόγου» από τον «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ, στην οποία κανονικά απαριθμούνται οι κατακτήσεις του ήρωα. Στην εποχή του κορονοϊού, όμως, απαριθμούνται με απλό, κατανοητό και τελικά αστείο τρόπο τα μέτρα που έχει λάβει η Εθνική Λυρική Σκηνή για την ασφαλή λειτουργία της.

Οι μεταμορφώσεις του Χάρη Ανδριανού δίνουν μια ιδιαίτερα κωμική νότα, καθώς αρχικά τον βλέπουμε με το κοστούμι του Λεπορέλλο από τον «Ντον Τζοβάννι», αλλά μετά φοράει διαδοχικά στολή ταξιθέτη, ταμία και καθαριστή. Στη συνέχεια, μεταμορφώνεται σε «καλοντυμένη» θεατή της Λυρικής και στο τέλος ανεβαίνει στη σκηνή με το κοστούμι της «Μαντάμα Μπαττερφλάι» τραγουδώντας το φινάλε της άριας: «Ασφαλείς, εδώ, μαζί, φώτα, αυλαία, μουσική»!

Τη διασκευή του λιμπρέτου υπογράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος, ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Σοφία Ταμβακοπούλου. Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφουν οι Αλέξανδρος Ευκλείδης και Μιχάλης Ασθενίδης, πάνω σε μια ιδέα του Βασίλη Λούρα.

Η Εθνική Λυρική σκηνή επέστρεψε στις κλειστές αίθουσες μετά από επτά μήνες,  με την πρεμιέρα της «Μαντάμα Μπαττερφλάι» την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, και με την πρεμιέρα του μπαλέτου «Human Behaviour» την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στην Εναλλακτική Σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνικό Θέατρο: Ανοίγει ξανά τις πύλες του με μεγάλα έργα σημαντικών καλλιτεχνών

Με βάση τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19 που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκίνησε τη λειτουργία της με 30% πληρότητα (420 θέσεις από το σύνολο των 1.400 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και 96 θέσεις από το σύνολο των 322 στην Εναλλακτική). Επιπλέον, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας, η πώληση των εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων. Θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο κενές θέσεις εκατέρωθεν των (μονών ή διπλών) θέσεων των καθημένων, θα αποφεύγεται ο συνωστισμός και θα διασφαλίζονται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ θεατών, καθώς και μεταξύ θεατών και σκηνής / ορχήστρας, ενώ θα τηρούνται ειδικά πρωτόκολλα για τον καθαρισμό, την απολύμανση και τον κλιματισμό / εξαερισμό των χώρων της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

IN FOCUS

Botox λαιμού με ιστορικό όνομα

Botox λαιμού με ιστορικό όνομα

Asist Team 25/11/2020
Ακούστε το σώμα σας, σας μιλάει!

Ακούστε το σώμα σας, σας μιλάει!

Asist Team 23/11/2020
Scrub Vs Peeling: Ποιο να επιλέξω;

Scrub Vs Peeling: Ποιο να επιλέξω;

Asist Team 21/11/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεκέμβριος: Μήνας αλλαγών και νέων καταστάσεων

Δεκέμβριος: Μήνας αλλαγών και νέων καταστάσεων

Asist Team 30/11/2020
Νταϊάνα, Κάρολος & Καμίλα: Η αλήθεια για το σκανδαλώδες ερωτικό τρίγωνο

Νταϊάνα, Κάρολος & Καμίλα: Η αλήθεια για το σκανδαλώδες ερωτικό τρίγωνο

Πάρης Κορμάρης 29/11/2020
Τατόι: Βρέθηκαν οι βαλίτσες της Φρειδερίκης και τα πανάκριβα σερβίτσια

Τατόι: Βρέθηκαν οι βαλίτσες της Φρειδερίκης και τα πανάκριβα σερβίτσια

Τζένη Χαρτά 28/11/2020
NEWSLETTER Καθημερινά όλα τα νέα στο inbox σου!